Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

Hírek

A vízforgató szivattyúkról röviden

vízforgató szivattyúAki rendelkezik medencével, annak nagy valószínűséggel van vízforgató szivattyúja is, hiszen alapvető kellék a medence tisztántartásához, akinek viszont még nincs, annak érdemes elolvasnia cikkünket a vízforgató szivattyú hasznosságáról!

A medence vize koszolódik, hiszen használatban van, és nem csak a kültériek, de a fedett helyen elhelyezett medencék vize is tele lesz egy idő után különféle szennyeződésekkel, amennyiben nem tisztítják. Ezeket a fertőtlenítő szerek nem tüntetik el, hiszen nem is erre valók; valamilyen szűrőberendezésre van szükség, mégpedig olyanra, amin a medence teljes tartalma áthalad. A vízforgató szivattyú tulajdonképpen pontosan erre szolgál, és a benne található homokkvarc szűrő minden apró szennyeződést kiszűr a medence vizéből.

Fontos, hogy a vízforgató szivattyú kiválasztásánál figyelembe vegyük a medence méretét is, hiszen egy kis teljesítményű és méretű gép nem valószínű, hogy képes megbirkózni egy nagyobb medence vizével.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, tekintse meg kínálatunkat, és ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

 

A búvárszivattyúk nemcsak locsolásra jók!

búvárszivattyúA búvárszivattyúk nem mindenre alkalmas szivattyúk, de vannak olyan feladatok, amikre kifejezetten ezt a típusú készüléket érdemes használni. Miben erős a búvárszivattyú, milyen tulajdonságaiban bízhatunk, és mire tudjuk a leginkább használni?

A búvárszivattyúk a víz kiszivattyúzására alkalmasak, de nagy távolságra nem tudják azt elszállítani, tehát olyan tevékenységekre, mint az öntözés, elsősorban nem ezek a típusú szivattyúk az ideálisak. Akkor mégis mikor válasszuk ezt a szivattyút? Nagyszerű választás akkor, ha például úszómedencéből, kerti medencéből szeretné valaki gyorsan és hatékonyan kiszivattyúzni a vizet vagy máshonnan, ahonnan nem lehet egyéb módon eltüntetni a feleslegessé vált vizet. Elöntött pincék, alagsorok, aknák víztelínéséhez ilyen berendezésre van szükség!

A búvárszivattyúk nagy teljesítménnyel dolgoznak, a vizet a felszínre nyomják közben, nem pedig szívják, mint a klasszikus szivattyúk. Webáruházunkban több fajta búvászivattyúból válogathat, ha felkeres minket!

Mire figyeljen a szennyvízszivattyú alkalmazásakor?

szennyvízszivattyú Ahogy más berendezéseknél, úgy a szennyvízszivattyúknál is fontos a rendeltetésszerű alkalmazás. Nem véletlen, hogy erre a használati utasításban is kitérnek a gyártók, hiszen ellenkező esetben életveszélyes helyzetek is kialakulhatnak vagy a felhasználó balesetet is szenvedhet a szennyvízszivattyú alkalmazásakor.

A legfontosabb a szennyvízszivattyú használatakor, amire a gyártók is felhívják a figyelmet az, hogy a földelt területektől tartsa távol a berendezést: ne kerüljön nagyon közel például fűtési rendszerekhez, csövekhez, hűtőszekrényekhez, fagyasztókhoz, tűzhelyekhez, vagy egyéb földelt, elektromos készülékekhez, ugyanis megnőhet az áramütés kockázata. Ez nem csupán a berendezésre jelent veszélyt, hanem a felhasználóra is!

Amennyiben új szennyvízszivattyúra lenne szüksége, fedezze fel kínálatunkat! Nálunk többféle megbízható készülék közül is válogathat. Ha a választékunkban található termékekről szeretne bővebb információt megtudni vagy a szennyvízszivattyúk alkalmazásával kapcsolatban lennének kérdései, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Mikor van szükség szennyezettvíz átemelő berendezésekre?

szennyezettvíz átemelőkRendkívül fontos, hogy a szennyezettvíz megfelelően legyen kezelve, ugyanis ellenkező esetben komoly problémákat okozhat a higiénia szempontjából. Szerencsére ehhez számtalan megoldás és berendezés létezik, amelyekkel könnyedén lehet kezelni a szennyezettvizet. Ilyenek például a szennyezettvíz átemelő berendezések, amelyek bizonyos esetekben kifejezetten hasznosak!

Amennyiben olyan helyről kell a folyadékot eltávolítani, ahol gravitációs módon nem képes eltávozni a csatornahálózatba, hasznát veheti a berendezéseknek. Abban az esetben is elengedhetetlenek a szennyezettvíz átemelők, ha talajszint alatti elárasztott területekről, például alagsorokból, pincékből kell eltávolítani a jelentős mennyiségű folyadékot.

Ha többször is szükséges alacsonyan fekvő területekről eltávolítania a szennyezettvizet, mindenképp hasznát fogja venni a berendezéseknek. Ha a vásárlás előtt több információra lenne szüksége a szennyezettvíz átemelő berendezésekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Miért nem szabad megfeledkezni a szivattyúk téliesítéséről?

Miért nem szabad megfeledkezni a szivattyúk téliesítéséről?A tél közeledtével egyre gyakoribbak a fagyok, ami csakis egyet jelenthet, mégpedig azt, hogy záros határidőn belül gondoskodnia kell a kerti szerszámok, berendezések téliesítéséről, ugyanis egyetlen kerti munkához alkalmas eszköznek sem tesznek jót a reggeli fagyok és a dér. E téren kiemelt figyelmet kell kapniuk a szivattyúknak, ugyanis a kint felejtett berendezések egyáltalán nem tűrik az extrém hidegeket!

A szivattyúk téliesítésének első lépése, hogy el kell távolítani a berendezésből, illetve annak csöveiből a vizet, mivel a bent ragadt víz jéggé dermedve szétnyomhatja a készülék elektronikáját, ezzel súlyos károkat okozva. Ahhoz, hogy a víz teljesen kiürüljön a rendszerből, a fő vízcsapot kell elzárni, ami körülbelül a föld alatt nyolcvan centivel található. Ezután az elektromos vezérlők áramtalanítása következik, végül pedig a szivattyú szétszerelése. Fontos, hogy a készüléket mindig fagypont feletti hőmérsékleten tároljuk télen.

Ha további kérdése lenne a szivattyúk téliesítésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

 

Automata öntözők, szivattyúk téliesítése, fagymentesítése

 Automata öntözők, szivattyúk téliesítése, fagymentesítéseTélen az öntözőberendezéseket és a szivattyúkat is elküldjük téli álmot aludni, de ahhoz, hogy tavaszig kényelemben pihenhessenek, gondoskodni kell a szakszerű téliesítésükről. Erre azért van szükség, hogy a téli fagyok ne árthassanak a berendezéseknek, és a tél végével ugyanolyan állapotban használhassuk, ahogy ősszel hagytuk őket.

A szivattyúk esetében a szakszerű téliesítés azt jelenti, hogy a készülékből minden vizet kiengedünk, majd pedig olyan helyen tároljuk, ami száraz és fagymentes. Semmiképpen se hagyjuk a szivattyút az aknában, mert ott a pára tönkreteheti a tekercselést!

A szivattyú téliesítést már ősszel bonyolítsuk le, hogy a korai fagyok ne tudjanak meglepni minket. A szivattyúban maradt víz megfagyva képes szétrepeszteni annak a belsejét. A víztelenítést kompresszor segítségével is végezhetjük, ami kifújja a szivattyúból a vizet. Végül érdemes még a szennyeződéseket is eltávolítani, ellenőrizni az alkatrészeket, hogy az öntözőberendezést ideális állapotban tehessük el télire!

 

Az öntözőrendszerek téli víztelenítéséről, karbantartásáról bővebben

Az öntözőrendszerek téli víztelenítéséről, karbantartásáról bővebbenA téli időjárás nemcsak az emberekre van hatással, hanem a különböző kültéri berendezésekre is. Érdemes emiatt odafigyelni az öntözőrendszerekre, ezért elengedhetetlen még az erőteljes fagyok beállta előtt a berendezések és a kiegészítő elemek megfelelő karbantartásáról, téliesítéséről gondoskodni.

Az esetek többségében az öntözőrendszerek meghibásodását a nem megfelelő karbantartás okozza, ezért ha nem szeretné a tavaszi szezont új öntözőberendezés megvásárlásával kezdeni, mindenképp gondoskodjon a készülékek és a kiegészítő elemek megfelelő téliesítéséről! Mivel az öntözőrendszer csőhálózata csupán 25-30 cm mélyen helyezkedik el, a földréteg nem jelent védelmet a fagy ellen. Első lépésként a vízforrást kell elzárni, ezután az öntözőrendszer főnyomócsövében található vizet kell kifúvatni a kompresszorral! Akkor végzett jó munkát, ha már csak permet jön a szórófejekből.

Ha további kérdése lenne az öntözőrendszerek karbantartásával, téliesítésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Minőségi modellt keres szennyezett víz- és szennyvízátemelő berendezésekből?

Minőségi modellt keres szennyezett víz- és szennyvízátemelő berendezésekből?A szennyvízátemelő berendezéseket több szempontból is hasznosítani tudjuk, elsősorban kisebb területeken, háztartásokban. Ezeknek a berendezéseknek a segítségével a keletkező szennyvizet a szintkülönbségek ellenére is ki lehet emelni, és el lehet vezetni. A szivattyúnak tehát a továbbításban van szerepe, a használatával elháríthatjuk a szennyvíz útjából az akadályokat, így az zavartalanul el tud jutni a célba, a szennyvízkezelő üzembe.

Forduljon hozzánk bizalommal, mert szivattyú webáruházunkban többféle alternatívát is talál szennyvízátemelő berendezésekre. Ezeket a szivattyúkat hosszú távon használhatja, méghozzá egyenletes teljesítménnyel és megbízható működéssel. A szennyvízátemelő berendezések természetesen igénylik a karbantartást ahhoz, hogy képesek legyenek a feladatukat maradéktalanul elvégezni. Erre félévente kell sort keríteni, ami alapvetően tisztításból, zsírtalanításból áll, és a szennyvízátemelő berendezések élettartamát és problémamentes működését biztosíthatjuk vele.

Amennyiben kérdése van termékeinkről, megadott elérhetőségeinken felteheti őket!

 

A kül- és beltéri szennyvízátemelők szerepéről bővebben

Nem egy ingatlantulajdonos küzd otthona előnytelen elhelyezkedésével, ugyanis sok családi ház épült olyan telekre, ami igencsak mélyen fekvő területnek számít, így többek között a csatorna és lefolyórendszer sem kerülhet bármilyen módon kiépítésre. Ezen telkek esetében a szennyvízelvezetés jelenti a legtöbb problémát, ugyanis a hagyományos, gravitációs szennyvízelvezető rendszer megtörik a mélyen fekvő területek esetében, vagyis a szennyvíz keletkezési és elfolyási helye között valamilyen megoldással meg kell emelni a keletkezett szennyvizet.

Ha Ön is hasonló problémákkal küzd, ne essen kétségbe, hiszen a kül- és beltéri szennyvízátemelőkkel megoldható ez a szituáció, ugyanis a szerkezetek szerepet játszanak a csatornaszint alatti szennyvízelvezetésben, így semmilyen fennakadás nem keletkezhet háztartásában. Fontos tudni a beltéri szennyvízátemelőkkel kapcsolatban, hogy csak a konyhából, a fürdőszobai mosdóból és a zuhanytálcáról érkező szennyvizet képesek átemelni, azaz a nem fekáliás hulladék kezelésére alkalmasak!

Választékunkból előregyártott kül- és beltéri szennyvízátemelőket vásárolhat, bátran nézzen körül! Ha bármilyen kérdés felmerülne a termékekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Mélykútszivattyú rendszerek indítása, tavaszi karbantartása

Mélykútszivattyú rendszerek indítása, tavaszi karbantartásaAmint vége a télnek, újra elkezdődhetnek a kerti munkák, velük együtt pedig a locsolás is. Ideje felébreszteni a téli álomba helyezett szivattyúkat és megkezdeni a tavaszi karbantartást. Azoknak, akik nem tudják, mit és hogyan csináljanak ahhoz, hogy ne okozzanak kárt a szivattyúban, íme, egy tömör összefoglaló a tavaszi teendőkről.

A mélykútszivattyúk tavaszi karbantartása tulajdonképpen a teljes berendezés tüzetes átnézést jelenti. Minden alkatrészt és elemet nézzünk meg alaposan, és ellenőrizzük, hogy a tél során nem érte-e őket sérülés, nem fagytak-e el. A szennyeződéseket tisztítsuk le, ahol szükséges állítsunk a berendezésen. Az igazi tesztet mégis a mélykútszivattyú indítása fogja  jelenteni. Amikor a mélykútszivattyút elindítjuk és működni kezd, úgyis akkor fogjuk látni és megtapasztalni, hogy rendellenesen működik, vagy sem.

Keressen minket bizalommal honlapunkon megadott elérhetőségeinken, és ismerje meg szolgáltatásainkat! Szakmai tanácsadással, szervizzel és karbantartással kapcsolatban is fordulhat hozzánk!

 

Mire kell figyelnie a búvárszivattyú beszerelésekor?

Mire kell figyelnie a búvárszivattyú beszerelésekor?Manapság rengeteg háztartásban fellelhetők a búvárszivattyúk, amelyeket bizonyos esetekben a tulajdonosaik nem igazán tudnak megfelelően használni, ugyanis utólag, szakember bevonásával mindig kiderül, hogy a búvárszivattyú szerelésekor a felhasználók néhány tényezőre nem figyeltek oda. Ezekről fontos időben tájékozódni, így nemcsak a rendeltetésszerű használat garantált, hanem a berendezés hosszú távú élettartama is.

A legfontosabb, hogy figyeljen arra, hogy a búvárszivattyút engedje le a kút fenekéig, és utána húzza felfelé egy keveset, közben pedig a helyét folyamatosan változtassa körkörös irányban, hogy minden helyet érintsen az adott területen. Ez előtt a búvárszivattyú köré szúnyoghálót is tekerhet, így a szemcsés szennyeződések nem tömítik el a berendezést. Ne feledkezzen meg a búvárszivattyú védelméről sem a beszerelés előtt, ugyanis ez jelentős mértékben megnöveli a berendezés élettartamát, ehhez pedig vásárolhat motorvédőt.

Ha kérdései lennének a búvárszivattyúkkal kapcsolatban, vagy új berendezésre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

Milyen célokra alkalmas még az ellenáramoltató szivattyú?

Milyen célokra alkalmas még az ellenáramoltató szivattyú?Manapság a medencékhez számtalan szivattyútípusból válogathatnak a vásárlók. A kínálatból az ellenáramoltató szivattyúk a lehető legtöbbet képesek biztosítani!

Az ellenáramoltató szivattyúk ideális választásnak bizonyulnak, ha a vásárló azt szeretné, hogy a medencéje teljes mértékben ki legyen használva, főként az úszást illetően. Ha kedveli a sportot, de úgy gondolja ehhez nem elég nagy a medencéje, vagy a medence mérete megfelelő, de nem szeretne faltól falig tempózni, ideális megoldást jelent az ellenáramoltató szivattyú. A gépek folyamatos úszást tesznek lehetővé akár már 3 méteres medencében is! Két fajta berendezés létezik: a beépíthető és a függesztett. Utóbbi jó megoldás a föld feletti medencékhez, a beépített ellenáramoltató szivattyú pedig olcsóbb megoldást kínál a medencetulajdonosoknak az élvezetesebb úszáshoz.

Ha Ön is szeretne ellenáramoltató szivattyút használni medencéjéhez, fedezze fel kínálatunkat! Ha termékeinkről további információkra lenne szüksége a vásárlás előtt, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.
Webáruház, Design - Copyright © 2019 IDEASOL Magyarország Kft. Minden jog fenntartva.

Szivattyu.lap.hu | Kutfuras.lap.hu | Szivattyú-Wikipédia
Impresszum és Tárhely Szolgáltató