Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

Nyomásfokozó szivattyúk

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
PMC 5 nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
66.485 Ft
Nettó: 52.350 Ft
Prisma 15/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
98.171 Ft
Nettó: 77.300 Ft
Prisma 15/5 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
104.902 Ft
Nettó: 82.600 Ft
Prisma 25/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
125.222 Ft
Nettó: 98.600 Ft
Prisma 25/5 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
152.273 Ft
Nettó: 119.900 Ft
Prisma 35/3 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
188.341 Ft
Nettó: 148.300 Ft
Prisma 35/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
197.485 Ft
Nettó: 155.500 Ft
Prisma 35/5 T nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
218.313 Ft
Nettó: 171.900 Ft
Prisma 35/6 T nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
227.711 Ft
Nettó: 179.300 Ft

Masszázskádat vásárolt? Szüksége lehet nyomásfokozó szivattyúra is!

nyomásfokozó szivattyúNapjainkban sokan választanak otthonra is wellness élményt nyújtó berendezéseket, például masszázskádat, de gyakori az is, hogy jakuzzit építtetnek be. Az ilyen termékeknek azonban nem csak a beépítésére kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem a megfelelő működtetésükre is, mivel sokkal több vizet igényelnek, mint egy egyszerű kád vagy zuhanyzó. Sokszor ilyenkor derül ki, hogy túl kicsi a víznyomás a hálózatban, és a nagyobb kádat nagyon sokáig tart megölteni. Ezt a problémát segít megoldani a nyomásfokozó szivattyú.

A nyomásfokozó szivattyú, ahogy a nevében is benne van, a víznyomás fokozására képes, vagyis használatával sokkal gyorsabban engedhető tele a nagy kapacitású kád vagy jakuzzi. Ennek köszönhetően a víz lassabban is tud kihűlni, és az újonnan beépített otthoni wellness berendezés mindenféle korlát nélkül működtethető.

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben nyomásfokozó szivattyúra van szüksége, cégünk kedvező árakkal és nagy választékkal várja!


 

Miért a nyomásfokozó szivattyú a megoldás, ha csak szivárog a víz a csapból?

nyomásfokozó szivattyúGondolkodott már azon, hogy miért csak csordogál a víz a csapból? Ez legtöbbször a túl alacsony vízhálózati nyomás számlájára írható. A hazai közművek a rendszerüket 2,5-4,0 bar víznyomással működtetik, tehát a szolgáltatóknak vagy magas helyeken elhelyezett víztároló medencékkel, vagy víztornyokkal kell biztosítaniuk ezt a hálózaton belül. A hálózat távolabb elhelyezkedő részeire, vagy a magasabb emeletekre ez a nyomás lecsökkenve érkezhet.

Egy dolgot tehetünk: a víznyomást a megfelelő mértékűre kell növelnünk nyomásfokozó szivattyú segítségével. Ez az eszköz a hálózatban jelenlévő nyomásnál nagyobbat állít elő; ennek növeléséhez elegendő, ha a nyomásfokozó szivattyúval többletvizet juttatunk a rendszerbe, ezzel pedig – a folyadék összenyomhatatlanságánál fogva – nagyobb nyomás képződik. 

Ha Önnek is nyomásfokozó szivattyúra van szüksége az optimális víznyomás eléréséhez, termékválasztékunkban megtalálja a tökéletes darabot! Ha bármilyen kérdése merül fel, vagy segítségre lenne szüksége, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!

 

Nyomásfokozó szivattyúk felhasználása

Olyan helyeken, ahol a felhasználási célra nincs a közcsőben elegendő nyomás, ott nyomásfokozással lehet megoldani a problémát.
A nyomásfokozás műszaki megoldását tekintve a házi vízellátáshoz hasonló rendszer. A csővezetékbe épített szárazbeépítésű szivattyú a nyomást igény szerint megnöveli. A szivattyú lehet egy- vagy többfokozatú készülék. Kisebb teljesítményigény esetén vízszintes tengelyű, nagyobb teljesítményigény esetén függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyúkat alkalmazunk. A nyomásfokozó szivattyúra nyomással érkezik a víz. A hálózati nyomás és a szivattyú munkaponti nyomásának összege a kimenő nyomás. Szivattyú kiválasztásnál a munkapont meghatározása a lényeg. Fontos, hogy a felhasználási célnak megfelelő legyen a kimenő nyomás és a szivattyú által szállított térfogatáram. A házi vízellátáshoz hasonlóan a szivattyú vezérlését kétféleképpen lehet megoldani (hydrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval, vagy tartály nélkül áramláskapcsolóval). A nyomásfokozó gépegységet megkerülő ággal és elzáró-szerelvényekkel kell beépíteni a csővezetékbe. A beépítés helyét úgy kell kiválasztani, hogy a szivattyú és az egyéb rendszerelemek IP védettségüknek megfelelő környezetbe kerüljenek.

Hálózati víz nyomásfokozása

A vízszolgáltató közművek a vízellátó rendszerüket 2,5-4,0 bar víznyomással üzemeltetik. Mivel tudjuk biztosítani a szükséges vízhálózati nyomást az összes fogyasztóhelyen? Egyértelműen a víznyomás megfelelő értékűre növelésével. Ha nem akarjuk a település víztornyát 20 méterrel megemelni, ezt csak egy szivattyú segítségével tudjuk biztosítani. Ez a speciális szivattyú az úgynevezett nyomásfokozó szivattyú. A nyomásfokozó szivattyú a hálózatban lévő nyomásnál nagyobb víznyomást állít elő. Ha ezt növelni akarjuk, akkor a nyomásfokozó szivattyúval többletvizet nyomunk a csőrendszerbe, és mivel a folyadék összenyomhatatlan, a többletvíz nagyobb nyomást okoz a csőben. Ez a nagyobb víznyomás addig áll fenn, ameddig a szivattyú üzemel.

A nyomásfokozó szivattyú kiválasztása a témában jártas vízgépészeti szakértő feladata, mert több műszaki tényezőt kell egyszerre figyelembe venni. Ilyenek a vízfogyasztás jellege (mennyire folyamatos, mennyire intenzív), a beépíthetőség, az elektromos csatlakozás lehetőségei. Fontos még arra is figyelni, hogy a szivattyú nem "szívhatja meg" a vízhálózatot - csökkentve abban a vízszállítást és nyomást. 

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő nyomásfokozó szivattyút kiválasztani !

 

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.
Webáruház, Design - Copyright © 2021 IDEASOL Magyarország Kft. Minden jog fenntartva.

Szivattyu.lap.hu | Kutfuras.lap.hu | Szivattyú-Wikipédia
Impresszum és Tárhely Szolgáltató