Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

Nyomásfokozó szivattyúk

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
PMC 5 nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
57.785 Ft
Nettó: 45.500 Ft
Prisma 15/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
92.202 Ft
Nettó: 72.600 Ft
Prisma 15/5 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
98.425 Ft
Nettó: 77.500 Ft
Prisma 25/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
117.475 Ft
Nettó: 92.500 Ft
Prisma 25/5 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
150.114 Ft
Nettó: 118.200 Ft
Prisma 35/3 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
176.657 Ft
Nettó: 139.100 Ft
Prisma 35/4 M nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
185.293 Ft
Nettó: 145.900 Ft
Prisma 35/5 T nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
204.851 Ft
Nettó: 161.300 Ft
Prisma 35/6 T nyomásfokozó szivattyú
  Alkalmazási terület: kerti locsolás, öntözés, h..
213.614 Ft
Nettó: 168.200 Ft

Miért a nyomásfokozó szivattyú a megoldás, ha csak szivárog a víz a csapból?

nyomásfokozó szivattyúGondolkodott már azon, hogy miért csak csordogál a víz a csapból? Ez legtöbbször a túl alacsony vízhálózati nyomás számlájára írható. A hazai közművek a rendszerüket 2,5-4,0 bar víznyomással működtetik, tehát a szolgáltatóknak vagy magas helyeken elhelyezett víztároló medencékkel, vagy víztornyokkal kell biztosítaniuk ezt a hálózaton belül. A hálózat távolabb elhelyezkedő részeire, vagy a magasabb emeletekre ez a nyomás lecsökkenve érkezhet.

Egy dolgot tehetünk: a víznyomást a megfelelő mértékűre kell növelnünk nyomásfokozó szivattyú segítségével. Ez az eszköz a hálózatban jelenlévő nyomásnál nagyobbat állít elő; ennek növeléséhez elegendő, ha a nyomásfokozó szivattyúval többletvizet juttatunk a rendszerbe, ezzel pedig – a folyadék összenyomhatatlanságánál fogva – nagyobb nyomás képződik. 

Ha Önnek is nyomásfokozó szivattyúra van szüksége az optimális víznyomás eléréséhez, termékválasztékunkban megtalálja a tökéletes darabot! Ha bármilyen kérdése merül fel, vagy segítségre lenne szüksége, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!

 

Nyomásfokozó szivattyúk felhasználása

Olyan helyeken, ahol a felhasználási célra nincs a közcsőben elegendő nyomás, ott nyomásfokozással lehet megoldani a problémát.
A nyomásfokozás műszaki megoldását tekintve a házi vízellátáshoz hasonló rendszer. A csővezetékbe épített szárazbeépítésű szivattyú a nyomást igény szerint megnöveli. A szivattyú lehet egy- vagy többfokozatú készülék. Kisebb teljesítményigény esetén vízszintes tengelyű, nagyobb teljesítményigény esetén függőleges tengelyű nyomásfokozó szivattyúkat alkalmazunk. A nyomásfokozó szivattyúra nyomással érkezik a víz. A hálózati nyomás és a szivattyú munkaponti nyomásának összege a kimenő nyomás. Szivattyú kiválasztásnál a munkapont meghatározása a lényeg. Fontos, hogy a felhasználási célnak megfelelő legyen a kimenő nyomás és a szivattyú által szállított térfogatáram. A házi vízellátáshoz hasonlóan a szivattyú vezérlését kétféleképpen lehet megoldani (hydrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval, vagy tartály nélkül áramláskapcsolóval). A nyomásfokozó gépegységet megkerülő ággal és elzáró-szerelvényekkel kell beépíteni a csővezetékbe. A beépítés helyét úgy kell kiválasztani, hogy a szivattyú és az egyéb rendszerelemek IP védettségüknek megfelelő környezetbe kerüljenek.

Hálózati víz nyomásfokozása

A vízszolgáltató közművek a vízellátó rendszerüket 2,5-4,0 bar víznyomással üzemeltetik. Mivel tudjuk biztosítani a szükséges vízhálózati nyomást az összes fogyasztóhelyen? Egyértelműen a víznyomás megfelelő értékűre növelésével. Ha nem akarjuk a település víztornyát 20 méterrel megemelni, ezt csak egy szivattyú segítségével tudjuk biztosítani. Ez a speciális szivattyú az úgynevezett nyomásfokozó szivattyú. A nyomásfokozó szivattyú a hálózatban lévő nyomásnál nagyobb víznyomást állít elő. Ha ezt növelni akarjuk, akkor a nyomásfokozó szivattyúval többletvizet nyomunk a csőrendszerbe, és mivel a folyadék összenyomhatatlan, a többletvíz nagyobb nyomást okoz a csőben. Ez a nagyobb víznyomás addig áll fenn, ameddig a szivattyú üzemel.

A nyomásfokozó szivattyú kiválasztása a témában jártas vízgépészeti szakértő feladata, mert több műszaki tényezőt kell egyszerre figyelembe venni. Ilyenek a vízfogyasztás jellege (mennyire folyamatos, mennyire intenzív), a beépíthetőség, az elektromos csatlakozás lehetőségei. Fontos még arra is figyelni, hogy a szivattyú nem "szívhatja meg" a vízhálózatot - csökkentve abban a vízszállítást és nyomást. 

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő nyomásfokozó szivattyút kiválasztani !

 

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.
Webáruház, Design - Copyright © 2019 IDEASOL Magyarország Kft. Minden jog fenntartva.

Szivattyu.lap.hu | Kutfuras.lap.hu | Szivattyú-Wikipédia
Impresszum és Tárhely Szolgáltató