Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Szennyvízszivattyúk

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
Drainex 201 M szennyvízszivattyú
  Feszültség Teljesítmény Emelőmagasság Tér..
287.147 Ft
Nettó: 226.100 Ft
Drainex 201 MA szennyvízszivattyú úszókapcsolóval
  Feszültség Teljesítmény Emelőmagasság Tér..
293.116 Ft
Nettó: 230.800 Ft
F VS 1200 MA szennyvízszivattyú
  Feszültség Teljesítmény Emelőmagasság Tér..
172.707 Ft
Nettó: 135.990 Ft
F VS 750 MA szennyvízszivattyú
  Feszültség Teljesítmény Emelőmagasság Tér..
152.273 Ft
Nettó: 119.900 Ft
Üzemi feszültség: 230 V, 50 Hz Motor teljesítmény: 2,6 kW Áramfelvétel: 11,6 A Max. e..
341.630 Ft
Nettó: 269.000 Ft
  Üzemi feszültség: 230 V, 50 Hz, Motor teljesítmény: 2,6 kW Áramfelvétel: 11,6 ..
367.030 Ft
Nettó: 289.000 Ft
SXG 1000 szennyvízszivattayú
  Feszültség Teljesítmény Emelő..
152.273 Ft
Nettó: 119.900 Ft

Megint beázott a pince és nem tudja, mit kezdjen a helyzettel ?

A megoldást a szennyvízszivattyú használata kínálja Önnek!

A beázott pincékben, emésztőkben, munkagödrökben és egyéb helyeken szükség van a szennyvíz gyors és hatékony eltávolítására, egy hagyományos merülőszivattyú azonban nem képes megoldani a helyzetet.

A szennyvízszivattyúnak nem csupán a folyadékokkal, hanem a levelekkel, törmelékekkel és egyéb darabos szennyeződésekkel is meg kell birkóznia. Míg a merülőszivattyú eltömődne, addig a szennyvízszivattyú járókerekes kialakítása révén egyszerűen hidalja át a problémát. A nagyobb illesztéseknek köszönhetően nem akadnak el a szennyeződések, így biztosítva a hatékony munkát. A szennyvízszivattyúk számtalan problémát megoldanak, legyen szó otthoni vagy akár munkahelyi beázásról.



Mit érdemes tudni az örvénykerekes szivattyúról?

Sokakkal előfordult már, hogy meggyűlt a bajuk a beázással az otthonukban. A szennyvizet minél gyorsabban tanácsos eltávolítani, hiszen komoly károkat okozhat. Ilyenkor szakszerű segítségre van szükség!

A szennyvízszivattyúnak nem csupán a folyadékkal, de az egyéb törmelékekkel és szennyeződésekkel is meg kell birkóznia. A szennyvízszivattyú járókeretes kialakítású, így egyszerűen megoldja a problémát, nagyobbak az illesztései, ezért nem akad fenn rajta semmi.  A szennyvízszivattyú legnépszerűbb fajtája az örvénykerekes szivattyú.

Az örvénykerekes szivattyúk működési elve, hogy aprítókéses változatával ellentétben nem aprítja a darabos részeket, hanem a járókerék mozgási energiájának köszönhetően a centrifugálisan oldalirányba továbbítja, amely a nyomócsonkon keresztül távozik is a szivattyúból. Alkalmazható szennyezett vizek szállítására, folyadékgyűjtő helyek szárazon tartására, elárasztott terek kiszivattyúzására, szennyvíz átemelésére.



Az örvénykerekes szivattyúkról

Az örvénykerekes szivattyúk működési elve, hogy aprítókéses változatával ellentétben nem aprítja a darabos részeket, hanem a járókerék mozgási energiájának köszönhetően a centrifugálisan oldalirányba továbbítja, amely a nyomócsonkon keresztül távozik is a szivattyúból.

Az örvénykerekes szivattyúk esetében meghatározó a szabadátömlő keresztmetszet mérete, amely 30-60 mm közötti. Minél nagyobb ez a keresztmetszet, annál nagyobb darabos szennyeződéseket képes szállítani, ezt a járókerék és a szivattyúház speciális kialakítása teszi lehetővé.

Alkalmazható szennyezett vizek szállítására, folyadékgyűjtő helyek szárazon tartására, elárasztott terek kiszivattyúzására, szennyvíz átemelésére. Sőt, az örvénykerekes szivattyúk nagy előnye, hogy használhatóak koptató közeget tartalmazó csapadékvíz esetén is!

Azonban érdemes odafigyelni, hogy ezek a fajta szivattyúk sem sérthetetlenek. Csak a normál használatból származó anyagokat képesek üzembiztosan szállítani, az oda nem illő anyagok, és tárgyak rövidíthetik a szivattyú élettartamát, és károsíthatják alkatrészeit.

Válassza az örvénykerekes szivattyút, hiszen nem csak gyorsan telepíthető, de gazdaságosan beépíthető és üzemeltethető gépezetre tehet szert!



Örvénykerekes szivattyúk csoportosítása, fajtái

A szennyvízszivattyúk legnépszerűbb fajtája, az örvénykerekes szivattyú, az áramlástechnikai gépek csoportjába sorolható. A szivattyú járókerekein lévő lapátok forgás közben a folyadékra erőt fejtenek ki, a centrifugális erő hatására az középről a kerület felé áramolva a járókerékből a csigaházba jut. Az így keletkezett nyomáscsökkenés biztosítja a folyadék folyamatos áramlását.

Az örvénykerekes szivattyúk több szempont alapján csoportosíthatók:

 • A járókerekek szempontjából:
  • Radiális átömlésű (nagy szállítómagasság esetén alkalmazandó)
  • Félaxiális átömlésű (kis és közepes nyomásnál alkalmazzák)
  • Axiális átömlésű (kis szállítómagasságon, nagy folyadékmennyiség szállításánál)

 • Az örvénykerekes szivattyú által előállított nyomás szerint:
  • Nagynyomásúak (a 150 méter szállítómagasságot meghaladók)
  • Közepes nyomásúak (150-15 méter között)
  • Kisnyomásúak (a 10-15 m emelőmagasság alatti gépek)

 • A járókerekek száma, elrendezése és kialakítása szerint is megkülönböztetünk:
  • Egy- járókerekes szivattyúkat (egyfokozatú szivattyúk, melyekben egyetlen kerék adja a szükséges szállítómagasságot és folyadékmennyiséget)
  • Több-járókerekes szivattyúkat (különbözőek aszerint, hogy a szállítómagasságot kell-e növelnünk vagy a folyadékmennyiséget)

Sokáig bonthatnánk még az örvénykerekes szivattyúk témáját, viszont ahhoz, hogy Ön a legmegfelelőbbet válassza, mindenképp elsősorban elérhetőségeinken érdemes érdeklődni! Nálunk biztosan megtalálja a megfelelő darabot !



A szennyvízszivattyúkról kicsit bővebben

Egy szennyvízszivattyú sokkal összetettebben működik, mint a normál szivattyúk. Működése során sokkal több kosszal kell megküzdenie, hiszen amíg a normál szivattyúk a legtöbb esetben a piszkot és a hasonló szennyeződéseket távolítják el a vízből, addig a szennyvízszivattyú a darabosabb szennyeződésekkel küzd meg. Ezek a szennyeződések egy normál szivattyút könnyen eltömítenének, ezért is nagyon fontos vásárlás előtt tájékozódnunk.

A Drainex szennyvízszivattyú – és amit tudni érdemes róla

A Drainex szennyvízszivattyú beépítése egyszerű, üzemeltetése gazdaságos és költséghatékony. Örvénykerekes, tehát hidraulikus mozgást végez. Itt fontos megjegyezni, hogy egy öntvénykerekes szivattyú csupán mozgási energiával továbbítja a darabos részeket és nem aprítja fel azokat, így minél nagyobb a szivattyú tömlője, annál nagyobb mennyiségben tudja átszállítani a darabos szennyeződéseket

 


 

Mire alkalmas a szennyvíz szivattyú a mindennapokban?

szennyvíz szivattyúnkatErre a nyárra jellemzőek a nagy esőzések, és ez sűrűn okoz árvizeket a falvakban vagy akár a vidéki városokban is. Mindez persze természetes és évről évre előforduló jelenség.

Ellenben nem szükséges a munka oroszlán részét a katasztrófa védelemre vagy egy magán szolgáltatóra bíznunk, mivel a bázott helyiségeket, csatornát és pincéket egy saját szennyvíz szivattyúval is könnyedén kezelésbe vehetjük, ennek hatalmas előnye, hogy akár hosszú évekig felhasználhatjuk szennyvíz szivattyúnkat az ilyen helyzetekben, és mindemellett nem szükséges a különböző mentési munkálatokat végző szervezetekre várnunk, akik amúgy is rendszeresen túlterheltek. Persze a hétköznapokban is hasznos lehet egy ilyen szerkezet, ha olyan vizet szeretnénk szivattyúzni, ami egy átlagos gépnek már túlzottan szennyezett lenne.

Vásároljon tőlünk Drainex szennyvíz szivattyút, és élvezze annak minden előnyét a mindennapokban!


 

Az aprítókéses szivattyú a legjobb megoldás!

Az aprítókéses szennyvízszivattyú, más néven vágókéses szivattyú nagyon jó szolgálatot biztosíthat, ha gyakran kerül szennyeződés a rendszerbe.

A nagyobb méretű szennyeződések eltömíthetik a szivattyúkat, de van erre megoldás, az aprítókéses szivattyú, ami a tárcsalapátoknak és a centrifugális mozgásnak köszönhetően nem dugul el. A szilárd részeket a dupla vágókéses szerkezet apróra hasítja, de természetesen típustól különbözően lehet más-más nyomású és teljesítményű az aprítókéses szivattyú.

Kiválóan alkalmazgató olyan telepeken, ahol biogáz gyártása során a hígtrágya eltömítené a hagyományos szivattyúberendezéseket. Ezen kívül nagyon sűrű trágyafélék szivattyúzására is alkalmas, ami nem titok, nagy segítség az efféle munka terén.

Keresse kínálatunkban az Ön számára megfelelő, legjobb minőségű aprítókéses szennyvízszivattyúk egyikét, melynek működésében és teljesítményében garantáltan nem fog csalódni! Amennyiben bizonytalan a választásban, kérje munkatársaink segítségét!

 

A szennyvíz szivattyúkat is téliesítse, mielőtt megérkeznek a mínuszok!

A szennyvíz szivattyúkat is téliesítse, mielőtt megérkeznek a mínuszok!A szennyvíz szivattyúk az átemelő szivattyúk közé tartoznak, azoknak egy speciális fajtájáról van szó. Ahogyan a nevük is sugallja, a szennyezett víz átemelését lehet velük elvégezni. A gép hatékonyságát meghatározza a magasság is, ami ennél a szivattyúnál a víz magasságát jelenti, nem az akna vagy a kút méreteit.

A szennyvíz szivattyúk is elektromos berendezések, ami azt jelenti, hogy ezek a berendezések is érzékenyen reagálnak az időjárásra, illetve a hőmérsékletváltozásra. A téli hidegben, amikor fagypont alá süllyed a hőmérséklet már nem lehet használni őket. Ha nem gondoskodik róluk a tulajdonosuk, könnyen fagykár érheti őket. Fagymentes helyre kell vinni őket, ahol lehetőleg állandó hőmérsékleten vannak. Mielőtt elrakjuk a szennyvíz szivattyúkat, minenképpen engedjük le a maradék vizet belőlük!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha új szennyvíz szivattyúra van szüksége és rendeljen megadott elérhetőségeink egyikén megbízható modelljeinkből!

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő szennyvíz szivattyút kiválasztani !

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.

Impresszum és Tárhely Szolgáltató