Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Nyomáskapcsolók

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
PM5 nyomáskapcsoló (egyfázisú)
Alkalmazási terület: nyomáskapcsoló szivattyús rendszerhez. ..
5.753 Ft
Nettó: 4.530 Ft
DPC-10 digitális nyomáskapcsoló
Alkalmazási terület:   nyomás ellenő..
28.321 Ft
Nettó: 22.300 Ft
PM5/FG nyomáskapcsoló (egyfázisú), hollandi csatlakozással
PM 5 nyomáskapcsoló hollandi csatlakozással. Nyomáskapcsoló szivattyús rendszerhez, csatlakoz..
4.883 Ft
Nettó: 3.845 Ft
PM12 nyomáskapcsoló (egyfázisú)
Alkalmazási terület: nyomáskapcsoló szivattyús rendszerhez. ..
5.353 Ft
Nettó: 4.215 Ft
PT5 nyomáskapcsoló (háromfázisú)
  Nyomáskapcsoló szivattyús rendszerhez, csatlakozási méret: 1/4". PT5 nyomáskapcsoló ..
5.353 Ft
Nettó: 4.215 Ft
PT12 nyomáskapcsoló (háromfázisú)
  Nyomáskapcsoló szivattyús rendszerhez, csatlakozási méret: 1/4". PT5 nyomáskapcsoló ..
6.090 Ft
Nettó: 4.795 Ft
LP 3/15 nyomáskapcsoló
..
6.957 Ft
Nettó: 5.478 Ft

Nyomáskapcsolók

Miért érdemes nyomáskapcsolót használni?

Több olyan módszer van, amelyek segítségével a szivattyúk használata optimalizálható és könnyebbé tehető. Az egyik ilyen lehetőség az, hogyha nyomáskapcsolót építünk be a rendszerbe, mivel ennek segítségével elérhető, hogy a szivattyú csak akkor kapcsoljon be, amikor arra valóban szükség van.

A PM12 nyomáskapcsoló olyan megoldást kínál a vásárlóknak, amely gazdaságossá teszi a szivattyú használatát. Ez a szerkezet biztosítja, hogy a készülék csak akkor kapcsoljon be, amikor a nyomás lecsökken, hiszen a PM12 nyomáskapcsoló és hasonló társai beállított határértékek tartományában dolgoznak. Amennyiben a rendszerben érzékelhetően kisebb a nyomás, kizárólag akkor hozzák működésbe a szivattyút.

Fontos tudni, hogy a PM12 nyomáskapcsoló mellé a megfelelő működés érdekében hydrofor tartály használata is szükséges!

Ha nem szeretné Ön sem feleslegesen járatni a szivattyút, ha fontos, hogy mindig éppen akkor kapcsoljon be, amikor az valóban szükséges, akkor keressen minket bizalommal és rendeljen tőlünk bátran!

 

Tudnivalók a nyomáskapcsolókról

A nyomáskapcsoló alkalmazására akkor van szükség, ha a szivattyú be- és kikapcsolását automatizálni szeretnénk. Nézzük, mikre érdemes figyelni a vásárlás során:

  • Fontos, hogy nyomáskapcsoló vásárlásánál ügyeljünk a kapcsoló működési nyomástartományára.
  • Ha a szivattyú zárónyomása meghaladja a nyomáskapcsoló felső határának tartományát, akkor nem fog megfelelően működni.
  • A legtöbb nyomáskapcsoló rugós elven működik, tehát az egyik rugó a bekapcsolási nyomásért (minimális nyomásért), a másik rugó pedig az első rugóhoz mért nyomáskülönbség beállítására szolgál.
  • A hiszterézist beállító csavar meglazítása után a bekapcsolási, majd a kikapcsolási nyomást állíthatjuk be.
  • A második rugó beállításával a be- és kikapcsolási érték közötti tartományt tudjuk szűkíteni vagy bővíteni.
  • A nyomást manométer segítségével követhetjük nyomon, amennyiben ez indokolt.

Ajánljuk figyelmébe PM12 nyomáskapcsoló termékünket, mely garantáltan felkelti az érdeklődését, főleg akkor, ha egy megbízható nyomáskapcsolót szeretne vásárolni!

 

Áramlás vs. nyomáskapcsoló. Melyiket válasszuk?

Áramlás vs. nyomáskapcsoló. Melyiket válasszuk?Az elmúlt években egyre nagyobb az igény a szivattyúk vezérléséhez nyomáskapcsolók, illetve áramláskapcsolók vásárlására. Mindkét esetben egy praktikus és modern technológiáról beszélhetünk, amelyek tökéletesen ellátják a feladatukat. Azonban felvetődik a kérdés, hogy választás esetén mégis melyiket érdemes megvásárolni.

Az áramlás- és nyomáskapcsolók olyan kisméretű vezérlők, amelyek egy előre beállított nyomásértéket elérve bekapcsolják a szivattyút és értelemszerűen, ha megszűnik az áramlás kikapcsolnak.
A szerkezetek önmagukban remekül érzékelik a nyomást és áramlást, továbbá kihasználhatjuk a megfigyelőképességüket a vízhiány védelmére.

Megállapíthatjuk, hogy mindkét szerkezet kiváló választás lehet, azonban az áramláskapcsoló előnyt élvezhet, ha olyan helyre kell beépíteni, ahol a rendszerből történő vízkivétel időben hosszabb periódust fed le. Ilyen pl. az öntözőrendszerek táplálása.
Ha ön is áramlás- vagy nyomáskapcsoló vásárlást tervez, Genio áramláskapcsolót vagy PM12 nyomáskapcsolót keres, bátran keressen minket a honlapon megadott elérhetőségeinken, vagy tegye fel kérdéseit, segítünk a választásban!

 

Hogyan kell a nyomáskapcsolót pontosan beállítani?

Sokan nem tudják, hogy kell helyesen beállítani a nyomáskapcsolót, mivel nem ismerik pontosan a készüléket.

A háztartási célra használt nyomáskapcsolók általában két rugóval ellátott állító csavarral rendelkeznek. A nagyobb rugóval szerelt csavarral a ki és bekapcsolási értéket tudja fel, illetve lefelé állítani. Befelé tekerve egyre nő, kifelé lazítva pedig csökken. A két érték együtt mozog, tehát a két érték közti különbség megmarad. A ki és bekapcsolási nyomásérték közti különbséget a kis rugóval ellátott csavarral tudja állítani. A legtöbb esetben nem ajánlatos hogy a kis csavart állítsa, mert a gyári beállítás ideális, és a legtöbb esetben ez maximum érték, így csak csökkenteni lehetséges azt a csavar meghúzásával.  A nyomáskapcsoló beállítása után ellenőrizni kell a szivattyú gondmentes üzemelését, vagyis, hogy a szivattyú képes-e elérni a kikapcsolási nyomásértéket!

Ha megbízható nyomáskapcsolót szeretne vásárolni, akkor ajánljuk a PM12 nyomáskapcsolónkat! Ha kérdései merülnének fel, forduljon hozzánk bizalommal!

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.

Impresszum és Tárhely Szolgáltató