Ügyfélszolgálat:  +36 (70) 328-54-93  Bemutatóterem:  +36 (70) 328-67-74   E-mail cím: ugyfelszolgalat@cezarsystem.hu

A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Benzinmotoros szivattyúk

Mutat: Lista / Rács
Mutat:
Rendezés:
Heron EPH-50 átemelő szivattyú
Alkalmazási terület: árvíz víztelenítésre, árkok és gödrök v..
85.900 Ft
Nettó: 67.638 Ft
Heron EPH-80 átemelő szivattyú
Alkalmazási terület: árvíz víztelenítésre, árkok és gödrök v..
94.899 Ft
Nettó: 74.724 Ft
Heron EMPH 80W zagyszivattyú
Alkalmazási terület: árvíz víztelenítésre, árkok és gödrök v..
166.900 Ft
Nettó: 131.417 Ft
Heron EPPH 15-10 nyomószivattyú
Alkalmazási terület: öntözés Jellemzői: ..
117.900 Ft
Nettó: 92.835 Ft

A benzinmotoros szivattyúk felhasználása, működése

A benzinmotoros szivattyúkat olyan helyeken használják, ahol nem elérhető az elektromos áram.

A benzinmotoros szivattyút érdemes a szállítandó víz helyéhez közel rakni, így elkerülhetővé válik a szívócső sérülése és lerövidül a felszívási idő. Fontos, hogy a szívócső kiváló minőségű, lehetőleg bordázattal merevített falú legyen. Ez a fajta tömlő garantálja, hogy a keletkező vákuum nem lapítja össze a csövet.

A benzinmotoros szivattyúknál problémát okozhat a szívó oldali tömítetlenség, amely a teljesítmény csökkenéséhez, lassú önfelszíváshoz rosszabb esetben pedig az önfelszívás megszűnéséhez is vezethet. Ezért nagy gondot kell fordítani a szívó oldali csatlakozások, tömlők tömítettségére, csőbilincsek kellő megszorítására.

A szivattyúk az emelési magasság és szállítási mennyiség alapján is jellemezhetőek. Az emelési magasság megállapításánál a folyadék szint felszíne jelenti a viszonyítási pontot. Ha egy 10 méter magasan lévő tartályba 5 méter mélyről kívánunk vizet szivattyúzni, akkor az emelési magasság 15 méter. Benzinmotoros szivattyúk esetében a teljes emelési magasság a víz szintjétől számítandó. A szivattyú nyomása átváltható emelési magasságra. 10 m emelési magasság kb. 1 bar nyomásnak felel meg.

Kútból történő szivattyúzás esetén, ha a kút vízhozama kisebb, mint a szivattyú térfogatárama, akkor a benzinmotoros szivattyú viszonylag rövid idő alatt képes eltávolítani a vizet, ez viszont a kútban károkat okozhat. Ennek elkerülése érdekében szivattyú kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni a kút vízhozamát és a kút üzemi vízszintjét. Főképp csőkutak esetében fontos ez, hisz ezek esetében a nyugvó vízszint és az üzemi vízszint közt jelentős különbségek vannak.

Benzinmotoros szivattyú kiválasztásakor továbbá figyelembe kell venni a szívás mélységét, a készülék távolságát a szívás helyétől, az emelési magasságot és távolságot, valamint a szívó és nyomócső átmérőjét és a szűkítő idomok fajtáját.

 

A benzinmotoros szivattyúk típusai

A különböző típusok felépítése nagyon hasonló. A motorral egybeépített szivattyútest a csőváz kerethez van rögzítve.  A szivattyúházban lévő, acél öntvényből készül járókereket a motor közvetlenül hajtja. A szintén acélöntvényből készült diffúzor biztosítja a folyadék sebességének növelését. Az alul elhelyezkedő szívócsonk és a felső nyomócsövek csonkja szabványos menettel vannak ellátva.

Az átemelő szivattyú sajátossága, hogy lehetővé teszi nagy mennyiségű folyadék szállítását, viszont nem képes nagy nyomás előállítására.

Speciális változata a zagyszivattyú, amely lehetővé teszi a szilárd anyagokkal pl. törmelékkel szennyezett víz szállítását is. Ebben az esetben jelentős szerepe van a tisztításnak, ezért könnyen szétszerelhető. Heron zagyszivattyúk egyedi jellegzetessége, hogy a szivattyúház azon része, mely a legnagyobb igénybevételnek van kitéve, kopásálló bevonattal rendelkezik. Ez által jelentősen hosszabb az élettartalma, még akkor is ha nagyon abrazív folyadék (pl. homokos víz, kútfúrás) szállítására használják.

A harmadik típust az alumínium öntvényből készült járókerékkel és diffúzorral rendelkező nyomószivattyú. Nagy emelőmagasságot a nagy átmérőjű és pontos illesztésű járókerék biztosítja.

Heron nyomószivattyúk és zagyszivattyúk kaphatók benzin-gáz üzemű motorral is. Ezeknek a kiviteleknek az alacsony üzemeltetési költségen túl nagy előnye, az akár 20 órás üzemidő egy töltettel. Ezek a típusok nagyobb üzembiztonsággal rendelkeznek a két fajta üzemanyag rendszernek köszönhetően és károsanyag kibocsátásuk is kedvezőbb.

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő benzinmotoros szivattyút kiválasztani !

 

 

Heron benzinmotoros szivattyúk működési elve

Heron benzinmotoros szivattyúk működési elveCégünk egyik legnépszerűbb termékcsoportja a Heron önfelszívó benzinmotoros szivattyúk. Ezek többsége centrifugál elven működik. Mielőtt a szivattyút beindítjuk, fel kell tölteni vízzel, hogy a szívócsőben található levegőt ki tudja szívni.

 A szivattyú működésének lényege, hogy a folyadék mozgási energiájává alakítja a motor forgó mozgásának energiáját. A forgást a legtöbb esetben benzinnel vagy benzin-gázzal működő négyütemű, úgynevezett Ottó motor biztosítja. Ennek a tengelyén lévő szivattyúlapát az érkező víz sebességét megnöveli, ami ennek köszönhetően a nyomócsonkon keresztül nagyon nagy sebességgel megy át.

A Heron benzinmotoros szivattyúknál nem jelent problémát a gáz tartalmú folyadék szívása sem, mivel a szivattyúház a működéshez kellő mennyiségű vizet mindig visszatart, egy szelep pedig megakadályozza, hogy a folyadék visszafolyjon.

Ha benzinmotoros szivattyúra van szüksége, tájékozódjon holnapunkon, és ha kérdése van, keressen minket bizalommal!

 

Copyright 2009 © CÉZÁR SYSTEM Vízgépészeti Kft. Minden jog védve.

Impresszum és Tárhely Szolgáltató