komplett

Vízgépészeti megoldások

A vízgépészeti rendszerek tervezése és kivitelezése összetett feladat, amit érdemes szakértőre bízni.

Tovább

Szűcs László

Vízgépészeti szakértő

Épületgépész végzettségű vízgépészeti szakértő vagyok, több mint 21 éves tapasztalattal a vízgépészeti megoldások terén.

Csapatommal folyamatosan tanulunk és képezzük magunkat, hogy naprakészek legyünk a legmodernebb műszaki megoldásokkal és szakmai trendekkel, biztosítva ügyfeleink számára a legjobb szolgáltatást. 

Szaktanácsadás kérés Fő szakterületeim

Fő szakterületeim

Professzionális vízgépészeti megoldásokat szállítok. Fő szakterületeim közé tartozik a kútgépészet, házi vízellátás, alternatív vízellátás és nyomásfokozás. Célom a megbízható és fenntartható vízellátás biztosítása.

1. fő szakterületem

Kútgépészet

Kutakba telepítünk szivattyúkat locsolás és öntözés céljából. Házak körüli öntözőrendszerek megtáplálására professzionális megoldásokat kínálunk, biztosítva a stabil és megbízható vízellátást.

Szaktanácsadás igénylés
2. fő szakterületem

Alternatív házi vízellátás

Egyedi vízellátási rendszereket tervezünk és telepítünk olyan helyekre, ahol nincs vezetékes víz. A stabil vízhozamot biztosító kutakra és az esővízgyűjtésre támaszkodva a nyers kútvíz minőségét javítjuk, hogy alkalmas legyen fürdésre, fogmosásra és ivóvíz minőségűvé váljon.

Szaktanácsadás igénylés
3. fő szakterületem

Alternatív ipari vízellátás

Magas szintű vízellátási megoldásokat kínálunk olyan helyekre, ahol a vízellátás elengedhetetlen a termelő tevékenységekhez. Betonüzemek, autómosók, állattelepek vízellátását biztosítjuk, stabil és megbízható rendszerekkel.

Szaktanácsadás igénylés
4. fő szakterületem

Nyomásfokozás

Nyomásfokozó rendszereink megoldást nyújtanak olyan helyeken, ahol a víznyomás nem elegendő. Különösen hasznosak belvárosi épületek plusz szintjeinek ráépítésekor, biztosítva a szükséges víznyomást minden szinten.

Szaktanácsadás igénylés
Rólam mondták

Ügyfeleim visszajelzései

Referenciáim

Az évek során számos sikeres vízgépészeti projektet valósítottam meg különböző iparágakban és helyszíneken. Ügyfeleim között szerepelnek multinacionális cégek, egyetemek, autóipari vállalatok és magánszemélyek is. Minden projekt során a legmagasabb szintű szakértelemmel és elhivatottsággal dolgozom, hogy megbízható és fenntartható vízellátási megoldásokat biztosítsak.

Vízgépészeti projekt keretében öntözőkút létesítése, kútfúrás, kútgépészet kivitelezése és automata öntözőrendszer telepítése.

BME Főigazgatóság

Vízgépészeti projekt: öntözőkút létesítése, kútfúrás, kútgépész, öntöző gerincvezeték kiépítése és automata öntözőrendszer telepítése.

AVON Hungary Kft.

Szivattyús vízellátó rendszer kiépítése ipari szintű felhasználáshoz a központi autómosóhoz, biztosítva a folyamatos és megbízható vízellátást.

Duna Autó Zrt.

Ipari kapacitású alternatív vízellátás kiépítése több betonüzemhez, lehetővé téve a folyamatos, stabis és fenntartható vízellátást.

Betonpartner Magyarország Kft.

Professzionális szűrő-vízforgató gépészet kivitelezése az új irodaház belső kertjében lévő dísztóhoz, hogy a víz mindig tiszta és friss maradjon.

MASTER GOOD Kft.

Kútgépészet, házi vízellátás, nyomásfokozás, esővízhasznosítás, csapadékvíz elvezetés és automata öntözőrendszer kiépítése.

~1000 magánkert és társasház

Gyakori vízgépészeti problémák

Sokan gondolják, hogy a vízellátás egyszerű dolog, amit bárki meg tud csinálni. Azonban a vízgépészeti rendszerek tervezése és kivitelezése sokkal összetettebb feladat, amit érdemes szakértőre bízni. Néhány gyakran előforduló vízgépészeti probléma és ezek megoldása:

Az eltömődött szivattyú komoly problémákat okozhat a vízellátó rendszerekben, csökkentheti a szivattyú hatékonyságát és akár teljes meghibásodást is eredményezhet. Az eltömődés gyakran olyan helyeken fordul elő, ahol a víz szennyeződéseket, homokot vagy egyéb üledékeket tartalmaz.

Okok:

 1. Szennyeződések és törmelékek
 2. Homok és üledék
 3. Vízben oldott anyagok
 4. Növényi maradványok

Megoldási javaslatok:

 1. Rendszeres karbantartás
 2. Szűrők és előszűrők telepítése
 3. Vízminőség javítása
 4. Homokfogók használata
 5. Rendszeres ellenőrzés és tisztítás

Egy szentendrei ház tulajdonosa például azzal a problémával szembesült, hogy a kútból szivattyúzott vízben gyakran volt homok és üledék. A megoldáshoz homokfogót és finomszűrőt telepítettünk, majd rendszeres karbantartási tervet készítettünk. Az intézkedések eredményeként a szivattyú működése stabilizálódott és a karbantartási költségek csökkentek.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

A nagyobb esőzések során feljövő talajvíz komoly károkat okozhat a pincében vagy szuterénben, ami nem csak anyagi veszteségeket eredményezhet, hanem egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ez a probléma különösen gyakori olyan területeken, ahol magas a talajvíz szintje.

Okok:

 1. Geológiai tényezők
 2. Szerkezeti hibák
 3. Vízelvezetési hiányosságok

Megoldási javaslatok:

 1. Vízzáró szigetelés
 2. Vízszivattyú telepítése
 3. Vízelvezető rendszer kialakítása

Egy budapesti családi ház pincéjében például minden nagyobb esőzés után jelentős mennyiségű talajvíz gyűlt fel. A megoldáshoz vízzáró szigeteléssel láttuk el a pince falait és padlózatát, automata vízszivattyút telepítettünk, és kiépítettünk egy hatékony vízelvezető rendszert az épület körül. Az intézkedések eredményeként a pince száraz maradt még a legnagyobb esőzések után is.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

Az elégtelen víznyomás komoly problémát okozhat az épület vízellátásában, különösen akkor, ha a napi tevékenységekhez szükséges vízmennyiség nem áll rendelkezésre megfelelő nyomással. Ez a probléma csökkentheti a komfortérzetet és a rendszer hatékonyságát.

Okok:

 1. Hálózati problémák

 2. Szivárgások és eltömődések

 3. Szivattyú teljesítménye

Megoldási javaslatok:

 1. Nyomásfokozó rendszerek telepítése

 2. Vízvezetékek ellenőrzése és javítása

 3. Szivattyú karbantartása és cseréje

Egy budapesti irodaházban például az alacsony víznyomás problémát jelentett a napi működés során. A megoldáshoz nyomásfokozó szivattyúkat telepítettünk, amelyek növelték a víznyomást az épületben. Emellett ellenőriztük és kijavítottuk a vízvezetékek szivárgásait és eltömődéseit. Az intézkedések eredményeként az irodaház vízellátása stabilizálódott, és az alkalmazottak elégedetten tapasztalták a javulást.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

A nem megfelelő vízhozam az öntözéshez szükséges mennyiségnél komoly kihívásokat okozhat a mezőgazdasági területeken. Ez a probléma a növények nem megfelelő fejlődéséhez, csökkentett terméshozamhoz és jelentős gazdasági veszteségekhez vezethet, különösen a szárazabb időszakokban.

Okok:

 1. Kút mélysége és hozama
 2. Szivattyú teljesítménye

Megoldási javaslatok:

 1. Kút mélyítése

 2. Szivattyú cseréje vagy karbantartása

 3. Víztároló tartályok telepítése

Egy gazdálkodó például azzal a problémával szembesült, hogy az öntözéshez szükséges vízhozam jelentősen csökkent a száraz nyári hónapokban. A megoldáshoz egy mélyebb kútfúrást hajtottunk végre, nagyobb teljesítményű szivattyút telepítettünk, és egy nagy kapacitású víztároló tartályt is beépítettünk. Az intézkedések eredményeként a vízellátás stabilizálódott, és a terméshozam javult.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

A homokos kútvíz komoly problémákat okozhat, mivel jelentősen rontja a szivattyú teljesítményét és élettartamát. Homokos kútvíz esetén a szivattyú nem tud megfelelően működni, ami csökkentett vízhozamot és fokozott kopást eredményez.

Okok:

 1. Geológiai tényezők
 2. Technikai tényezők

Megoldási javaslatok:

 1. Szűrőrendszerek telepítése
 2. Kút tisztítása
 3. Szivattyú karbantartása

A Szentendrei-szigeten Surányban egy háztartásban a kútvíz homokossá vált, és a szivattyú teljesítménye jelentősen csökkent. A megoldáshoz speciális szűrőrendszert telepítettünk, alaposan kitisztítottuk a kutat, és karbantartottuk a szivattyút. Az intézkedések eredményeként a szivattyú teljesítménye helyreállt, és a vízminőség javult.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

Sokan gondolják, hogy a vízellátás egyszerű dolog, amit bárki meg tud csinálni. Azonban a vízgépészeti rendszerek tervezése és kivitelezése sokkal összetettebb feladat, amit érdemes szakértőre bízni. Az otthon vagy nem szakember által telepített vízrendszerek gyakran nem felelnek meg a szükséges műszaki előírásoknak és szabványoknak.

Okok:

 1. Szaktudás hiánya
 2. Helytelen telepítés
 3. Karbantartási ismeretek hiánya

Megoldási javaslatok:

 1. Szakértői tervezés
 2. Szakszerű telepítés
 3. Rendszeres karbantartás

Egy vidéki családi ház tulajdonosai például saját kezűleg telepítettek egy öntözőrendszert és szivattyút, de hamar problémák adódtak a rendszer működésével. A szivattyú rendszeresen leállt, és a víznyomás sem volt elegendő. Miután szakértői segítséget kértek, megállapítottuk, hogy a szivattyú nem volt megfelelő teljesítményű, és a csővezetékek sem voltak szakszerűen telepítve. Az átalakítás és szakszerű telepítés után a vízellátás stabilizálódott, és a rendszer megbízhatóan működött.

Ismerje meg részletesebben a problémát és a megoldásaim.

Kattintson ide az esettanulmány részleteiért!

Nézze meg esettanulmányaimat és igényeljen szaktanácsadást. 

Megnézem az esettanulmányokat Szaktanácsadást kérek